Kulturno-gledališko društvo Reciklaža, Nad jezerom 3, 2235 Sveta Trojica
kgd.reciklaza@gmail.com
Logo KGD-Reciklaža Menu icon

Sodelavci

Idejni pobudnik in vodja natečaja je predsednica Kulturno-gledališkega društva Reciklaža Sara Špelec, univ. diplomirana rusistka in primerjalna slovanska jezikoslovka, prevajalka ter nekdanja asistentka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo.
Soorganizator natečaja, grafični oblikovalec in oblikovalec spletne podobe je zastopnik društva Tine Dolžan, univ. diplomirani inženir.
Soorganizator Zleta literarnih zavetnikov bo že šestič turistični vodnik Jože Ploj.
Posebna zahvala za vsakoletno finančno podporo gre Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah in županu Darku Frasu.
Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo Območni izpostavi JSKD Lenart in njeni vodji Bredi Slavinec.
Medijski sponzor natečaja je spletni portal Med.Over.Net.

Za strokovno plat natečaja bo poskrbela literarno in znanstveno podkovana tričlanska žirija v sestavi Aleksandre Kocmut, dr. Ambroža Kvartiča in Gregorja Grešaka.

Letošnji strokovni sodelavec je književnik in prevajalec Matej Krajnc.

Grafična podoba je delo Tine Konec, študentke slikarstva na ALUO.
Več o njej na spletni strani: https://konectina.wixsite.com/tinakonec

Izvedbo natečaja so omogočili: Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Med.Over.Net in Primož Cimerman, Poslovni center A1  in Andrej Latin, Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU in Turistična agencija Lešnik & Zemljič.

Za dodatne knjižne nagrade se zahvaljujemo Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, Znanstveni založbi Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Knjigarni Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Založbi Modrijan, Založbi Beletrina in Lučki Zorko ter sodelavcem nekdanje založbe Droplja.