Kulturno-gledališko društvo Reciklaža, Nad jezerom 3, 2235 Sveta Trojica
kgd.reciklaza@gmail.com
Logo KGD-Reciklaža Menu icon

Žirija

Breda Smolnikar (1941) se je rodila v Hercegnovem v Boki Kotorski v Črni gori. Kot tekstilna tehničarka in inženirka je delala v tekstilni industriji, zdaj pa dela v domači čistilnici in pražarni kave v Dépali vasi. Prve tri knjige je objavila pri Mladinski knjigi, potem pa je nadaljevala s samozaložbo, kateri je razen nekaj knjig ostala zvesta do danes. Za svojo literaturo je bila tako nagrajevana kot tudi kaznovana. Aprila 2007 je bila na Ustavnem sodišču Republike Slovenije po osemletnem sodnem procesu, ki je bil zaprt za javnost, leta 2014 pa še od Evropskega sodišča za človekove pravice, osvobojena vsake krivde, ker je pisateljica.

 

Goran Gluvić (1957) je slovenski književnik (pesnik, pripovednik, dramatik, književni prevajalec, član DSP); je avtor preko 30 knjižno objavljenih leposlovnih del za odrasle in mladino ter preko 30 gledaliških in radijskih iger; več njegovih knjižnih del je tudi prevedenih. Živi v Grosupljem.

Foto: Ksenija Mikor

 

 

Jože Kos Sine (1959) je ime leposlovnega avtorja, ki se uradno imenuje Jožef Kos Grabar. Rodil se je v porodnišnici v Čakovcu, v otroštvu je s starši in sestro živel v Lendavi, Gornji Radgoni, Selnici ob Dravi in v Mariboru, kjer z družino živi še danes. V Ljubljani je zaključil študij geodezije (ter vzporedno obiskoval še pedagoško smer sociologije) in deluje kot geodet-prostorski načrtovalec. V začetku 90-ih let je bil glasbeni urednik na Mariborskem radiu Študent (MARŠ), predsednik Mladinskega kulturnega centra Maribor in nekajletni vodja njegove literarne sekcije MKC Črka. Je član številnih društev, med drugim opravlja funkcijo predsednika mariborskega združenja Ljubor. Objavil je dve knjigi kratkih zgodb, posamična leposlovna dela pa objavlja v različnih slovenskih časopisih in revijah, v manjši meri tudi na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini.