Kulturno-gledališko društvo Reciklaža, Nad jezerom 3, 2235 Sveta Trojica
[email protected]
Logo KGD-Reciklaža Menu icon

Logarski ustvarjalni odklop

V navdihujočem okolju Logarske doline, obdani s poetičnimi izzivi narave (podloženi z dobro hrano in pijačo), bomo ustvarjali od 28. do 31. 10. 2018 (4 dni in 3 noči). Penzion Na razpotju vas bo razvajal z mesnim in vege polpenzionom (zajtrk + večerja), mi pa z ustvarjalnimi delavnicami.

Izzive za ustvarjanje bo postavljala pesnica Ana Porenta, magistrica znanosti (FF Ljubljana, Oddelek za pedagogiko in andragogiko) in neugnana literarna mentorica.

Za namene našega ustvarjanja smo rezervirali prostorni večnamenski skedenj. Dogajanje bodo prepletale skupinske in individualne delavnice (sprehajalne pesmi, literarna čajanka, pesmi ob glasbi, fotografiji …), ki se jih boste po želji lahko udeležili. Pridružili se boste lahko tudi ujemanju trenutkov v haiku pod mentorstvom pesnika Gregorja Grešaka in poskusom poetičnega prevajanja pod mentorstvom prevajalke Sare Špelec.

Nastala dela bodo izšla v elektronskem zborniku, predstavili pa jih bomo z zaključnim literarnim večerom, zato se bomo tokrat posvetili tudi interpretaciji. Izzivi omogočajo izražanje v različnih umetniških zvrsteh (likovna, foto, glasbena …), zato na Odklop prisrčno vabimo vsemogoče ustvarjalce, ki bodo na koncu prejeli potrdilo o udeležbi!

Vaš prispevek znaša 120 € (bivanje, prehrana in delavnice). S seboj prinesite topla oblačila, obutev za hojo, majico (na katero boste napisali verz), kakšno pesniško zbirko, ki se vas je dotaknila, in inštrument (če ga igrate).

Prijave zbiramo na naslovu [email protected]

Ob prijavi boste prejeli račun, ki ga bo treba poravnati najkasneje do 19. 10. 2018.

Izvedbo Ustvarjalnega odklopa v soorganizaciji Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti in Kulturno-gledališkega društva Reciklaža so podprli JSKD RS, Občina Velike Lašče in Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Kraj: Logarska dolina, penzion na Razpotju

Čas: od 28. do 31. 10. 2018

Vstopnina: 120 €