Kulturno-gledališko društvo Reciklaža, Nad jezerom 3, 2235 Sveta Trojica
[email protected]
Logo KGD-Reciklaža Menu icon

Natečaji

Zlet literarnih zavetnikov

Od leta 2012 v društvu prirejamo tudi literarne natečaje, s katerimi v življenje ponovno obujamo literarna besedila ali posamezne literarne žanre. Prvi štirje natečaji so črpali iz ruske literarne zakladnice, za peto obletnico pa smo se odločili poseči po aktualnejši in precej pereči družbeno-politični tematiki. In tako smo dobili sodobne Akakije Akakijeviče, sodobne različice basni Volk in jagnje, revizorje, oblečene v raznolike časopisne novice, sodobne lepotice in zveri ter družbenokritične zgodbe, ki svoj navdih (ali gnev) črpajo iz krasne nove Evrope. Tudi poslej bodo natečaji idejno-tematsko zelo raznoliki in posvečeni najrazličnejšim literarnim svetovom.

Od leta 2016 naprej podeljujemo nov literarni naziv literarni zavetnik oziroma zavetnica (doslej same zavetnice!), imena zmagovalcev s podpisi pa so ovekovečena na novem literarnem spomeniku, ki se po zgledu Knežjega kamna imenuje Knjižni kamen. Slednji stoji v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, kjer vsako leto poteka zaključna prireditev s podelitvijo nagrad in celodnevni spremljevalni program, na katerega so vabljeni vsi udeleženci literarnega natečaja.

Kulturno-literarno srečanje udeleženk in udeležencev natečaja se odslej naprej imenuje Zlet literarnih zavetnikov. Se vidimo na naslednjem zletu?